Страхотен екип от млади професионалисти е в готовност да съдействаме за Вашето незабравимо пътуване! Свържете се с нас на +359 87 650 0858

Кения

Кения - Туристически Дестинации и Забележителности

Република Кения  е държава в Източна Африка. Граничи с Етиопия на север, Сомалия на изток, Танзания на юг, Уганда на запад, Южен Судан на северозапад и Индийския океан на югоизток. Столица е град Найроби. 

повече за Кения

На територията на Кения са открити едни от най-древните останки от представители на човешкия род. 

В Кения се намира националния резерват Масай Мара, както и над 50 други парка и резервата за опазване на фауната. Кения има разнообразна природа – гигантски планини, пустини, пясъчни плажове, хълмисти пасища. 

какво е времето

Кога да посетим Кения

Климатът на Кения е субекваториален, относително прохладен, благодарение на голямата височина на платото, със сезонно и като цяло недостатъчно овлажняване. Близо до екватора има два дъждовни сезона (през март и април и през ноември и декември), а на север и юг валежите са през лятото (юни – август, в Северното, декември – февруари, в Южното полукълбо). Средните юлски температури по крайбрежието са 24 – 25°С, в централните планински райони от 12°С до 15°С, а на запад – 22°С. Средните януарски температури са съответно 27°С, 14 – 18°С и 24°С. 

Препоръчани оферти

препоръчани

популярни Популярни дестинации