Страхотен екип от млади професионалисти е в готовност да съдействаме за Вашето незабравимо пътуване! Свържете се с нас на +359 87 650 0858

Португалия

Португалия - Туристически Дестинации и Забележителности

Португалия (на португалски: Portugal), с официално име Република Португалия (на португалски: República Portuguesa) е държава предимно на Пиренейския полуостров в Югозападна Европа. Това е най-западната държава в Европа, граничеща на запад и на юг с Атлантическия океан и на север и изток с Испания.

повече за Португалия

Португалия е най-старата национална държава на Иберийския полуостров и една от най-старите в Европа, нейната територия е била постоянно заселена, нахлувана и воювана от праисторически времена. Предкелтските хора, келтите и римляните били последвани от нашествията на германските народи суеби и вестготи. След мюсюлманското завладяване на Иберийския полуостров, по-голямата част от територията му е била част от Ал-Андалус. Португалия като страна е създадена по време на ранната християнска Реконквиста.

Португалия заема западната част на Пиренейския полуостров. Тя е атлантическа държава. Към нея се числят Азорските острови и островите Мадейра в Атлантическия океан. Континенталната част на Португалия е разделена на две от нейната главна река, Тежу. На север релефът във вътрешността е планински, а на юг – равнинен.

какво е времето

Кога да посетим Португалия

Климатът на Португалия е субтропичен, от средиземноморски тип, с горещо лято и дъждовна зима. Благодарение на постоянния приток на влажни въздушни маси от Атлантическия океан зимата е мека, а лятното засушаване се смекчава от високата относителна влажност на въздуха и сухия сезон е по-къс в сравнение със средиземноморското крайбрежие на Пиренейския полуостров. Често явление през лятото по крайбрежието е морския бриз, който значително освежава въздуха. Средната януарска температура по крайбрежието е около 10°С, а във вътрешните райони 7 – 8°С. Средната юлска температура на въздуха нараства от 20°С по крайбрежието и на север до 25 – 27°С във вътрешните и южните райони на страната.


Препоръчани оферти

препоръчани

Португалия - Not Found

популярни Популярни дестинации