Страхотен екип от млади професионалисти е в готовност да съдействаме за Вашето незабравимо пътуване! Свържете се с нас на +359 87 650 0858

Перлите на Рим и Тоскана - полет от Варна - хотели 3* и 4*

7 нощувки


Описание

Цената включва

 • Самолетен билет Варна – Рим/Пиза – Варна, с директен полет на авиокомпания European Air Charter;
 • Чекиран багаж до 20 кг и 6кг малък ръчен багаж с размери 55/40/20 см
 • Всички трансфери, описани по програмата;
 • 4 нощувки със закуски в хотел от веригата Raeli 3* или подобен; 
 • 3 нощувки със закуски в хотел 4* в Монтекатини Терме (хотелът ще бъде определен най-късно до 7 дни преди датата на отпътуване);
 • Панорамна туристическа обиколка на Рим; 
 • Тур на Флоренция; 
 • Целодневна екскурзия до Сиена и Сан Джиминяно; 
 • Целодневна екскурзия до Пиза и Лука;
 • Медицинска застраховка Помощ при пътуване от Евронинс с покритие 10000 евро (Traveller, Вариант А);
 • БОНУС пакет МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ - възстановяване на заплатената, в случай на забрана за пътуване по медицински причини;
 • Представител на туроператора с български език по време на целия престой.

Цената не включва

 • Препоръчани допълнителни услуги резервирани по желание:
 • Римски форуми, Палатински хълм и Колизеум – 100 лева на възрастен / 50 лева деца до 11, 99 г. (резервациите се правят само при предварително записване от България и до изчерпване на наличните места);
 •  Посещение на град-държава Ватикана – 120 лева на възрастен / 60 лева деца до 11, 99 г. (резервациите се правят само при предварително записване от България и до изчерпване на наличните места);
 • Пешеходна обиколка на Римски площади – 60 лева на възрастен / 30 лева деца до 11, 99 г.
 • Полудневна екскурзия до Тиволи – 120 лева на възрастен / 60 лева деца до 11, 99 г.
 • Посещение на галерия Уфици – 100 лева на възрастен / 50 лева деца до 11, 99 г. (резервациите се правят само при предварително записване от България и до изчерпване на наличните места);
 •  
 • Задължителни доплащания: 
 • Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета. Цените са калкулирани с параметри на самолетно гориво 1000 щатски долара/тон при курс 1 евор = 1 щатски долара;
 • В общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др.

Информация за транспорт

Програма

 Ден-1 / понеделник

Събиране на летище за директен полет Варна до Рим с авиокомпания European Air Charter. Панорамна обиколка на Рим, включена в цената. Трансфер до хотела. Продължителност на трансфер – около 1 час и 30 минути. Настаняване. Информационна среща. Нощувка.


Ден-2 / вторник

Закуска. Възможност за допълнителна екскурзия - посещение на град-държава Ватикана, срещу доплащане.
*Препоръчва се заявяването на екскурзията предварително от България. На място не се гарантира, че ще има свободни места.


Ден-3 / сряда

Закуска. Възможност за допълнителна екскурзия - посещение на Римски форуми, Палатински хълм и Колизеум, срещу доплащане.
*Препоръчва се заявяването на екскурзията предварително от България. На място не се гарантира, че ще има свободни места.


Ден-4 / четвъртък

Закуска. Възможност за допълнителни екскурзии, по желание и срещу допълнително заплащане:

 • Полудневна пешеходна обиколка на Римски площади
 • Полудневна екскурзия до Тиволи


Ден-5 / петък

Закуска. Напускане на хотела. Трансфер до Флоренция. Тур на Флоренция, включен в цената. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия по желание и срещу допълнително заплащане:

 • Посещение на Галерия Уфици (резервациите се правят само при предварително записване от България и до изчерпване на наличните места)

Отпътуване за Монтекатини Терме. Наставянане в хотела. Свободно време. Нощувка.


Ден-6 / събота

Закуска. Целодневна екскурзия до Сиена и Сан Джиминяно, включена в цената. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.


Ден-7 / неделя

Закуска. Целодневна екскурзия до Пиза и Лука, включена в цената. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.


Ден-8 / понеделник

Закуска. Напускане на хотела.Трансфер до летище Пиза. Директен полет Пиза - Варна с авиокомпания European Air Charter. Продължителност на трансфер – около 1 час и 30 минути.

Виж повече
Виж по-малко

Условия

 Условия за резервации:

Депозит 30% платен към ТО до 24 часа след резервиране.
Доплащане 21 дни преди тръгване.
Издаване на документи за пътуване 7 дни преди полета.

 

Условия за анулации:

До 24 часа след резервация без такса за анулация.
До 30 дни преди тръгване 50 лв такса анулация.
До 21 дни преди тръгване 30% от стойността, като такса анулация.
Под 21 дни 100% като такса анулация.
 

ВАЖНО:

1. Минимален брой туристи: 130 човека;
2. Срок за уведомяване при несъбран минимум – 21 дни;
3. Българските граждани е необходимо да притежават валиден документ за самоличност, с валидност минимум 6 месеца след датата на прибиране в България;
4. Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата и полетното разписания.

 

БОНУС пакет МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ

При предсрочно прекратяване на договора по инициатива на ПЪТУВАЩИЯ, заплатената от него или от негово име сума се възстановява чрез туристическия агент, сключил договора за туристически пакет с ПЪТУВАЩИЯ от името и за сметка на туроператора, когато ПЪТУВАЩИЯТ не може да започне и осъществи пътуването поради някоя от следните причини, която е била непредвидима към момента на сключване на договора за туристически пакет и е възникнала преди датата на отпътуване независимо от волята на пътуващия:

1.1.Злополука, акутно заболяване (заболяване, което възниква внезапно и непредвидено, представлява опасност за живота или здравето на пътуващия и изисква спешна медицинска намеса) или внезапно обостряне на хронично заболяване на ПЪТУВАЩ по договора за туристически пакет, с изключение на заболяване от COVID 19, при условие, че към началната дата на пътуването се провежда болнично или домашно лечение и съществува опасност за влошаване на здравословното му състояние от пътуването.
1.2. Внезапно заболяване или злополука на близък на ПЪТУВАЩИЯ (съпруг/а), роднина по права линия - без органичения или по съребрена линия - до втора степен вкл.), при условие, че към началната дата на пътуването се провежда болнично или домашно лечение и пътуващият трябва да полага грижи за болния.
1.3. Смърт на пътуващия.
1.4. Смърт на близък на пътуващия (съпруг/а), роднина по права линия - без органичения или по съребрена линия - до втора степен вкл.).
За доказване на настъпилите обстоятелства,пътуващия предоставя документите в заверено от него копие на адрес: гр. Пловдив, ул. Райко Даскалов 53, ет. 2, ап. 25.
ТО се произнася в подходящ срок, но не повече от 5 раб. дни от получаване на документите. 

Полезна информация